Οικολογικό πάρκο

Θεματικό πάρκο @ Νέο Ψυχικό

Περιγραφή

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ;

Οι σκοποί της λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Οικολογικού Πάρκου είναι:

• Η ενημέρωση των μαθητών για θέματα οικολογίας και προστασίας περιβάλλοντος, σε ένα καταπράσινο χώρο που έχει είδη δέντρων και φυτών, ώστε να μάθουν να τα αγαπούν και να σέβονται τη φύση.
• Η ενημέρωση και εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών για την ανάγκη αξιοποίησης της ανακύκλωσης στην καθημερινή ζωή.
• Η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, η μείωση του όγκου των σκουπιδιών και η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.
• Η δημιουργία ενός όμορφου χώρου για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων, γιορτών, εκδηλώσεων.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ;

Ένα σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, κομμάτι των δραστηριοτήτων του είναι, το εκπαιδευτικό. Καθημερινά το επισκέπτονται παιδιά από Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς σταθμούς απ’ όλη την Αττική και όχι μόνο.
Οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων μέσα από ειδικά σχεδιασμένες παρουσιάσεις, ανάλογα με την ηλικία τους, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στη διαρκή καταστροφή και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κ.α. Μαθαίνουν για την διαδικασία και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση πόρων. Συζητούν και δίνουν τις δικές τους ιδέες.
Έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και να πληροφορηθούν για τα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου μας. Στην πράξη διδάσκονται τη σημασία και την ανάγκη να συμμετέχουν και τα ίδια ενεργά φέρνοντας από το σπίτι τους ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνουν να τα διαχωρίζουν και να τα ρίχνουν στους κάδους με το διαφορετικό χρώμα για κάθε υλικό κ. λ. π.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:

Οι δραστηριότητες που προσφέρονται για τα παιδιά στο πάρκο είναι πολλές και μάλιστα τα κρατούν απασχολημένα δημιουργικά για πολύ ώρα. Παρ’ όλα αυτά δεν ξεχνάμε και το παιχνίδι στην παιδική χαρά του πάρκου, το «Λαβύρινθο». Η μεγάλη ατραξιόν όμως είναι η βόλτα με το τρενάκι του πάρκου,  που θα κλέψει τις καρδιές των παιδιών.
Λειτουργούν επίσης, εκθεσιακός χώρος, κιόσκια αναμονής και ανάπαυσης, σκάκι ανοιχτού χώρου.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα:
-
Τρίτη:
-
Τετάρτη:
-
Πέμπτη:
-
Παρασκευή:
-
Σάββατο:
-
Κυριακή:
-

Πληροφορίες

Είσοδος:
?

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Στρ. Μακρυγιάννη 2-10
Τηλέφωνο:
-
Κινητό:
-
Email:
-
Ιστοσελίδα:

Φωτογραφίες

Επίσης στην ίδια περιοχή...

Παιχνιδαγωγείο

Απασχόληση @ Νέο Ψυχικό

My Playce Psychico

Απασχόληση @ Νέο Ψυχικό