Λίμνη Μπελέτσι

Πάρκο @ Αφίδνες

Περιγραφή

Σε απόσταση αναπνοής απο την Αθήνα, και σε υψόμετρο 600μ στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας βρίσκεται η Λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μια λίμνη που δημιουργήθηκε… κατά λάθος, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, τις βελανιδιές και τα πλατάνια, άγνωστη στους περισσότερους, περιμένει όλους να την εξερευνήσουν.
Καταρχήν είναι εύκολα προσβάσιμη απο την Αθήνα με δρόμο αρκετά καλό, αν και με λίγες στροφές. Υπάρχει χώρος για στάθμευση αλλά μιας και είμαστε στην εξοχή δεν υπάρχουν άλλες παροχές (νερό, τουαλέτα, καντίνα κτλ)…οργανωθείτε λοιπόν κατάλληλα.

Η λίμνη, σήμερα, αποτελεί μια υδάτινη όαση της περιοχής, όπου βρίσκουν καταφύγιο πλήθος αποδημητικών πουλιών, ενώ στα νερά της συναντά κανείς συχνά κύκνους και πάπιες.

             

 

Η περιοχή είναι διαμορφωμένη έτσι, με παγκάκια και παιδικές χαρές, ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν το τοπίο και οι μικρότεροι να απασχολούνται παίζοντας.

 

       

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας που θα επισκεφτούν τη λίμνη υπάρχουν πολλά μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία και ποδηλασία, ενώ αν έχετε σκοπό να κάνετε πικ – νικ, υπάρχει αρκετός χώρος για να στρώσετε κουβέρτα, αλλά όχι τραπεζάκια για να καθήσετε….είπαμε βρισκόμαστε στην εξοχή!!!!

Τελευταία ενημέρωση Νοέμβριος 2018

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα:
-
Τρίτη:
-
Τετάρτη:
-
Πέμπτη:
-
Παρασκευή:
-
Σάββατο:
-
Κυριακή:
-

Πληροφορίες

Είσοδος:
?

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Τηλέφωνο:
-
Κινητό:
-
Email:
-
Ιστοσελίδα:
-

Φωτογραφίες

Επίσης στην ίδια περιοχή...

Μανάρας

Φαγητό @ Αφίδνες