Φτιάξτε τυρόψωμο.

by Chrysa and sons

Είναι απόγευμα, τα παιδιά έχουν αρχίσει να βαριούνται να παίξουν μόνα τους και εσύ πρέπει να σκεφτείς τι θα τους δώσεις το βράδυ για φαγητό. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για την μαγειρική συμμαχία!!!Υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και δημιουργία που τρώει σχεδόν κάθε παιδί.

Θα χρειαστούμε

  • 800gr αλεύρι (κατά προτίμηση σκληρό)
  • 15 gr μαγιά ξερή
  • 200gr νερό χλιαρό
  • 700gr φέτα
  • Λάδι όσο πάρει
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ή 1κ.γ θυμάρι
  • ή και 1κ.γ σουσάμι
  • ή και 1 κ.γ λιναρόσπορο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τη μαγιά και το αλάτι με λίγο νερό και ανακατεύω. Όταν αρχίσει να αφρίζει ρίχνω σιγά – σιγά το αλεύρι με το υπόλοιπο νερό.

tiropsomo-1-min

Νερό μπορεί να πάρει περισσότερο, ή αν μας κολλάει η ζύμη βάζω λίγο αλεύρι ακόμα. Ζυμώνω δυνατά, αν δεν τα καταφέρνετε βάλτε τους βοηθούς σας να το κάνουν

tiropsomo-2-min

Είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθούν πολύ.

tiropsomo-3-min

Όταν δεν θα κολλάει η ζύμη στα χέρια, είναι έτοιμη. Τυλίγω την με μία μεμβράνη.

tiropsomo-4-min

Τυλίγω το ταψί με μία πετσέτα και το βάζω στο στο φούρνο, στον αέρα στους 50οC για μισή ώρα για να φουσκώσει.

tiropsomo-5-min

Στη συνέχεια σπάω τη φέτα σε ένα μπολ. Εγώ μοιράζω την ποσότητα βάζοντας και μυζήθρα. Εξαρτάται από το πόσο αλμυρό θέλετε το τυρόψωμο σας.

tiropsomo-6-min

Όταν θα έχει διπλασιαστεί σχεδόν η ζύμη στο φούρνο

tiropsomo-7-min

Τη χωρίζω σε 4 μπαλάνια

tiropsomo-8-min

Ανοίγω το κάθε μπαλάκι με το χέρι και βάζω λίγο λάδι και φέτα

tiropsomo-9-min

Βάζω τα φύλλα με το λάδι και τη φέτα το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια πασπαλίζω με λίγο λιναρόσπορο, ξέρετε, super foods για τα παιδιά, και το τυλίγω ρολό

tiropsomo-10-min

Στη συνέχεια το στρίβω, το στραμπουλάω το ζουλάω…..

tiropsomo-11-min

Το ταλαιπωρώ με λίγα λόγια!!!

tiropsomo-12-min

Το απλώνω στο ταψί, που το έχω λαδώσει λίγο, το τυλίγω πάλι με μια πετσέτα

tiropsomo-13-min

και ξανά στο φούρνο στον αέρα για μισή ώρα στους 50οC μέχρι να διπλασιαστεί. Βάζω σουσάμι και θυμάρι (αυτή τη φορά δεν είχα θυμάρι γιαυτό δεν το βλέπετε στη φώτο :))

tiropsomo-14-min

Ψήνω στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 45λεπτά. Ο χρόνος μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα το φούρνο

tiropsomo-15-min

Το αποτέλεσμα, αφράτο και μοσχομυριστό…καλή σας όρεξη.

(Το χαμό που έκαναν τα παιδιά ποιος μαζεύει τώρα 🙂 !!!)

Πηγή: -

Διαβάστε επίσης ...